sobota 31. května 2014

Protože posledních 14 dní je super :) (PL°4)

Další z článků, které píši pro sebe, protože posledních 14 dnů bylo super a chtěla bych si je pamatovat i trochu jinak než jen z poznámek v diáři :)  A pokud to nechcete číst, přečtete si alespoň pátek nebo Juwenalia, protože to je nejlepší na světě <3
Po dopsání článku :BOHA TO JE TAK DLOUHÝ!! (2 226 slov)

Protože posledních 14 dnů bylo super :)

Nemám už peníze na účtě, nemám peníze ani v peněžence, ještě jsme nezaplatila koleje za květen ani červen, denně projíždím svůj limit peněz tak o 20 zł a stejně tyto dva týdny byly spíše o utrácení a chození do klubů a barů než o tom, že bych seděla na zadku a "učila" se. Už jsem říkala, že pivo tu stojí cca 7 zł (46 kč) a že já piji KAŽDÝ DEN? A ne nějaké dvě pivečka, pff, to vůbec, já si jedu v 7... 

Všechno co se tu děje si zapisuji do Diářku. A když myslím všechno, tak všechno a protože některé věci jsou lehce nepublikovatelné, tak mám v diářku vymyšlené určité zkratky. Ale taky tam mám napsané normální věci jako do kterého klubu jsme šli a co jsme dělali. A těch 14 dní je super a mám popsané skoro všechny stránky :)

Sála a děti co mě chtějí slyšet prezentovat
Začalo to v Pondělí, kdy jsme museli s L jít prezentovat Čechy. Vůbec jsme netušila komu to budeme vykládat a zjištění, že mám mluvit Polski o České krajině středoškolákům mě docela zaskočilo, hlavně proto, že mám docela strach mluvit cizím jazykem před lidmi, pro které je ten jazyk mateřský ale nakonec jsme to nějak zvládla. Ono povídat o tom, že jsme národ Knedlíkářů a Alkoholiků milující pivo není přece tak těžké ;) Nejlepší ale bylo, když jsme řekla, že v České republice vypijeme 167 litrů piva na hlavu, což je o 100 litrů víc než v Polsku se mě jeden chlapec zeptal, zda to je na den nebo na rok. Předvídatelná otázka ale stejně mě to potěšilo :) (kdybyste nevěděli, kdo za Vás to pivo pije, tak jsme to já ;))


úterý 13. května 2014

Pivní Polsko - video

V úterý jsme byla poprvé v životě v Brně. A to Polské Kazachstánké záležitosti mě tam zavedli. Člověk musí na Erasmus, aby si uvědomil, jak je jeho vlastní zemička krásná a že nejdůležitější v životě je vážně ta cena piva, kondomů a volnost potratů.
Jednou vám o tom povyprávím. A ne, já nebyla na potratu -_-

Takže to, že hodně piji je už známá věc. To, že jsme se moje kamarádky z Erasmu smějí tomu, že řeknu že nejsem alkoholik je taky známá věc. Ale já nejsem alkoholik, protože jsem si četla definici alkoholik na Wikipedii a já do toho nespadám, jen prostě ráda piji pivo. Jsem totiž z naší rodné vlasti zvyklá, že pivo je to nejlevnější pití, co si kde můžete dát. To, že to není v jiných zemí pravda mi už nedochází ale to neva.

Vytvořila jsme video (ve volné chvíli kdy jsme měla dělat domácí úkol na Lektorat a nechtělo se mi ho dělat- a stále jsme ho ještě neudělala), které se skládá z různých sestřihů zveřejněných i nezveřejněných videí co jsme natáčela v Polku a zmiňuji se tam o pivu nebo prostě piji. Není to nic pobuřujícího, ale mě to bavilo dělat :) 





A jo, vím že jsem slíbila různá videa jiná. Třeba to, jak mělo být mezinárodní s jinými mými slečny ale oni už začali odjíždět dom tak to asi nestihnu. Ale mám skoro udělaný Tématický vlog ze Zakopaného. Ale nevim zda ho někdy dodělám :D